62 miljoen euro verlies in eerste kwartaal voor Brussels Airlines

Voor de periode januari t.e.m. maart 2022 heeft Brussels Airlines een operationeel verlies geleden van 62 miljoen euro. Een jaar geleden bedroeg dat verlies 70 miljoen euro. Het eerste kwartaal is traditioneel het slechtst presterende kwartaal door de lage vraag naar vliegtickets.

Terwijl de inkomsten met 105 miljoen euro stegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, deden de operationele kosten dat uiteraard ook. Die stegen met 97 miljoen euro, iets minder sterk dus, waardoor het operationeel verlies lager uitkwam dan vorig jaar.

De maatschappij voerde meer dan 8.000 vluchten uit en zag door de stijging van het aantal passagiers de bezettingsgraad stijgen naar 67 procent.

“Het eerste kwartaal van 2021 werd sterk beïnvloed door het niet-essentiële reisverbod dat door de Belgische regering werd ingesteld, terwijl het begin van 2022 te lijden had onder het stijgende aantal COVID-besmettingen als gevolg van de Omicron-variant”, verduidelijkt Brussels Airlines in een bericht.

Dit jaar wil de maatschappij haar capaciteit opvoeren naar 80 procent van die van 2019. Dat doet ze door een negende A330 te gebruiken voor de langeafstandsvluchten en een A320 (OO-SNO) vroeger in de vloot op te nemen en andere toestellen tijdelijk langer dan gepland in de vloot te houden.