Schiphol verlengt beperking vertrekkende passagiers tot volgend zomerseizoen

Nog de hele winterperiode zal de luchthaven van Schiphol het aantal opstappende passagiers beperken. Volgens KLM gaat het om een reductie tot 22 procent. Voor KLM is de maat vol zo zegt de maatschappij zelf.

“Schiphol heeft bekendgemaakt dat het deze winter opnieuw het lokaal aantal vertrekkende passagiers fors gaat beperken. Voor KLM is hiermee de maat vol. Waar luchtvaartmaatschappijen in de periode tot en met eind oktober nog geconfronteerd werden met een reductie van het aantal lokaal opstappende passagiers van 18%, geldt voor het winterseizoen (tot en met maart) een reductie die oploopt tot 22%,” deelt KLM mee. “Op deze manier ontstaat een uitzichtloze situatie, die al sinds mei voortduurt. De oplossing voor de aanhoudende problemen op Schiphol wordt keer op keer bij luchtvaartmaatschappijen als KLM en daarmee bij onze klanten gezocht. Het steeds beperken van het aantal lokaal opstappende passagiers, schaadt het vertrouwen van onze klanten die na de zware COVID-crisis nu eindelijk weer met ons kunnen en willen reizen.”

KLM zegt dat het ondertussen al meer dan 100 miljoen euro aan schade heeft opgelopen en dat terwijl de luchthaven van Schiphol haar tarieven de komende jaren wil verhogen met 37 procent.

KLM zal komende winter het aantal tickets voor passagiers die opstappen op KLM-vluchten in Amsterdam verder beperken.