Twee derde van vluchten op Brussels Airport geschrapt op 9 november

Door een nationale stakingsactie op 9 november zal ongeveer twee vluchten op drie preventief geschrapt worden. Verwacht wordt dat vooral bij de grondafhandelingsbedrijven veel werknemers niet zullen komen werken. De luchthaven vraagt daarom aan de maatschappijen om hun vluchtschema preventief te verminderen.

Door een nationale stakingsactie zal er bij veel operationele bedrijven op Brussels Airport, met in het bijzonder de grondafhandelingsbedrijven, op 9 november minder personeel aan het werk zijn. Om de hinder de dag zelf realistisch en redelijk te houden vraagt de luchthaven aan de maatschappijen nu om 60 procent van hun gepland aantal vluchten te schrappen.

Vlak voor de zomervakantie was er ook al zo’n nationale sociale actie. Ook toen vroeg de luchthaven aan de maatschappijen om vluchten te schrappen, maar omdat die dat niet deden nam de luchthaven uiteindelijk zelf de beslissing om nagenoeg alle vertrekkende te annuleren.

De grootste maatschappij op de luchthaven, Brussels Airlines, heeft alvast alle aankomende en vertrekkende langeafstandsvluchten op die dag geschrapt en ook op het Europese netwerk is het aantal vluchten fors teruggeschroefd.