Agent gewond bij vechtpartij op Brussels Airport

Aanleiding voor de vechtpartij waren incidenten die zich hadden voorgedaan op een vlucht vanuit Turkije naar Brussel, tussen de agent, een collega en vier medereizigers. Die reizigers, drie vrouwen en een man, zijn opgepakt.

Volgens het Brusselse parket begon het al mis te lopen tijdens de vlucht Turkije-Brussel. In het vliegtuig liepen de gemoederen tussen de vier reizigers en de twee agenten in burger hoog op. De agenten maakten zich ook bekend als zijnde van de politie, maar dat kalmeerde het groepje niet.

Stoel als wapen
De situatie liep dermate uit de hand dat de twee agenten bij aankomst, omstreeks middernacht, aan de grenscontrole de hulp van hun collega’s inriepen. Dat leidde tot een vechtpartij tussen de vier toeristen en de politie, waarbij een van de toeristen zelfs een stoel als wapen gebruikte. Een van de agenten die op het vliegtuig had gezeten, kreeg zware klappen en is verschillende dagen werkonbekwaam. Enkele van zijn collega’s deelden in de klappen maar raakten niet gewond.

Het viertal kon uiteindelijk overmeesterd worden en is opgepakt. Het gaat om drie vrouwen en een man, allen jonge dertigers van Belgische nationaliteit. Ze zijn overgedragen aan het Brusselse parket en dat heeft aan de onderzoeksrechter hun aanhouding gevraagd. (Demorgen/Belga)