Herstart Hainan lijnvlucht Brussel-Shanghai?

Mogelijk komt er opnieuw een rechtstreekse lijnvlucht tussen Brussels Airport en Shanghai. Dat meldt de website China Aviation Daily, op basis van berichten bij de Chinese luchtvaartautoriteit CAAC. Hainan Airlines zou rechten hebben aangevraagd voor vier wekelijkse vluchten.

In 2010 vloog Hainan Airlines nog drie keer per week tussen onze hoofdstad en Shanghai, maar wegens tegenvallende resultaten werd die frequentie later verlaagd tot twee wekelijkse vluchten en nog later werd de route zelfs helemaal geschrapt. De vrijgekomen capaciteit werd echter wel ingezet om de frequentie van de vlucht tussen Peking en Brussel op te trekken van vier wekelijkse vluchten naar een dagelijkse vlucht.

Volgens berichten op de website van de Civil Aviation Authority of China (CAAC) wil Hainan vanaf juni volgend jaar twee nieuwe verbindingen opstarten. Het gaat om een rechtstreekse vlucht tussen Peking en het Canadese Calgary, maar dus ook om een heropstart van de Shanghai-Brussel vlucht. Beide vluchten zouden vier keer per week worden uitgevoerd, maar over het vliegtuigtype (Airbus A330 of Boeing 787) is nog geen beslissing genomen.

De procedure beschrijft dat er nog tot 20 november beroep mag aangetekend worden tegen de aanvraag, waarna de CAAC zich zal buigen over de toewijzing van de vliegrechten.

Bron: China Aviation Daily, CAAC