Boeing 737 ‘OO-JJI’ beschadigd bij brand in hangar op Praagse luchthaven Václav Havel

De exploitant van de Praagse luchthaven Václav Havel Airport (PRG/LKPR) heeft bevestigd dat een Boeing 737 werd beschadigd tijdens een brand in de hangar afgelopen nacht, 9 juni. Volgens de eerste geruchten gaat het om OO-JJI, een 737-700 in lease bij Jetairfly.

De woordvoerster van de luchthaven heeft bevestigd dat de brand in hangar F een elektronisch alarm triggerde om 19.27h. Om 19.38h was het vuur al volledig gedoofd, dit door een snelle interventie van de brandweer. De oorzaak van de brand is echter nog niet bekend en wordt momenteel verder onderzocht. Vast staat dat de omvang van de brand eerder beperkt was, daar het geïntegreerde blussysteem van het gebouw niet eens werd geactiveerd.

Boeing ECAir OO-JJI
IEG-Ivan Ropek LKPR Spotters

Desondanks zou de 737-700 gedeeltelijk beschadigd zijn. Het is op dit moment nog niet met zekerheid te zeggen dat het om de 737 OO-JJI gaat, er is nog geen officiële verklaring afgelegd. Diverse fora bevestigen echter het nieuws.

De Boeing OO-JJI is sinds 27 juli 2015 in lease bij Jetairfly, en vliegt voor ECAir. ECAir is gevestigd in Brazzaville, en fungeert als flag carrier voor de Republiek Congo. Het Belgische Jetairfly heeft op 14 november 2014 een contract afgesloten met ECAir voor de wet-lease tot vier toestellen. Sind een klein jaar zijn die vluchten ook operationeel.