Baseert Ryanair ook 4 toestellen in Malpensa?

Volgens de woordvoerder van Aeroporti Lombardi, Roger Zanesco, is Ryanair van plan om komende zomer vier toestellen te baseren op de luchthaven van Milaan Malpensa. In een interview met de lokale kranten zei Zanesco dat de vliegtuigen al vanaf juni zouden kunnen aankomen en gebruikt zullen worden om het FR-marktaandeel op de Milanese markt flink te vergroten.

Momenteel vliegen de Ieren vooral op de luchthaven Orio al Serio in Bergamo, op ongeveer 50 kilometer van het Milanese stadscentrum. Bergamo is één van de grootste en langst bestaande hubs van de lagekostenmaatschappij, vorige zomer waren er 17 vliegtuigen gebaseerd. Gedurende 21 dagen vorig jaar maakte Ryanair wel gebruik van Malpensa, omdat er werken werden uitgevoerd aan de landingsbaan in Bergamo.

In het stuk claimt de krant Varese echter dat Ryanair van die voorlopige transfer ook gretig gebruik heeft gemaakt om de operaties in Malpensa terdege uit te testen met het oog op een definitieve overstap. Het is echter niet de eerste keer dat er sprake is van een basis in Malpensa, maar de voorstellen om gebruikt te maken van terminal 1 daar zouden door SEA Aeroporti di Milano altijd zijn afgeketst wegens te laag.