Qantas vanaf 2018 rechtstreeks tussen Perth en Londen

Voor het eerst in de geschiedenis komt er een rechtstreekse vlucht op de Kangaroo route. Vanaf maart 2018 biedt het Australische Qantas immers vluchten aan tussen Perth en Londen, zonder de traditionele tussentop. De maatschappij wil later ook rechtstreekse vluchten naar Rome, Parijs en Berlijn aanbieden.

Vlucht QF009/010 zal elke dag in Melbourne vertrekken en dan via Perth rechtstreeks naar Londen vliegen. De vluchttijd tussen de Australische westkust en Londen bedraagt 17 uur en 20 minuten, op de terugweg doet men er 16 uur en 45 minuten over. Dat is nog steeds twintig minuten korter dan de langste lijnvlucht ter wereld: Qatar Airways vliegt namelijk tussen Doha en Auckland in 17 uur en 40 minuten.

Op dit moment moeten passagiers tussen Perth en Londen nog een tussenstop maken in Dubai, maar vanaf volgende zomer is dat dus verleden tijd. Voor de nieuwe vlucht zal Qantas gebruik maken van haar Boeing 787-9, die uitgerust is met 236 zetels in drie klassen: 42 zitjes in business class, 28 in economy plus en 166 in economy.