Lufthansa wil 61 Air Berlin-toestellen overnemen

Lufthansa heeft zonet meer details vrijgegeven over de overname van toestellen van het failliete Air Berlin. De luchtvaartgroep meldde dat ze meer dan 1 miljard euro wil investeren in de aankoop en lease van meer dan 61 extra toestellen uit de Air Berlin-vloot. Het zou gaan over 41 Airbus A320 toestellen en 20 Bombardier Q400’s. De toestellen zijn bedoeld voor de lowcostdochter Eurowings.

De grote vraag is nu of de toestellen daadwerkelijk zouden kunnen overgenomen worden. Dit hangt nog allemaal af van de lopende onderhandelingen van Lufthansa met de schuldeisers om delen van Air Berlin in handen te krijgen, zo meldt Lufthansa zelf in een perscommuniqué.

In de afgelopen maanden heeft Lufthansa al twintig Air Berlin-vliegtuigen overgenomen die al op wet-leasebasis voor Eurowings vliegen. Vijftien van deze toestellen uit de Airbus A320-serie zijn aangekocht, terwijl vijf toestellen op leasebasis met een optie op koop zijn overgenomen.

Als de autoriteiten akkoord gaan met de deal voegt Lufthansa Group daarmee in totaal maximaal 81 vliegtuigen uit de airberlin-vloot aan hun vloot toe. De vlootuitbreiding heeft een prijskaartje van 1 miljard euro.