Groei op Brussels Airport zet zich voort

Brussels Airport heeft in april 2015 meer dan 2 miljoen passagiers ontvangen, een groei van 5,8% ten opzichte van april vorig jaar. Ook het vrachtvervoer kende een stijging van 6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Een jaar lang is groei met dubbele cijfers van de passagiersaantallen opgetekend dankzij de start van onder andere Ryanair en Vueling, samen met de groei van andere maatschappijen. 

Passagiers
In april 2015 heeft Brussels Airport 2.009.561 passagiers ontvangen, een stijging van 5,8% ten opzichte van april vorig jaar. De sterkste groei wordt opgetekend in het Europese netwerk van Brussels Airlines en bij de lowcostmaatschappijen. Daarnaast is er ook een belangrijke groei op de lange afstandsbestemmingen. Het aantal transferpassagiers op de luchthaven is met bijna 8% gestegen ten opzichte van april 2014 dankzij de groei van Brussels Airlines en de Star Alliance-partners. Al blijft het onduidelijk welke routes juist beter presteren.

Vrachtvervoer
Het vrachtvervoer op Brussels Airport is in april met 6 procent gestegen, vooral het aandeel volvracht is sterk vooruitgegaan dankzij de komst van verschillende nieuwe maatschappijen het afgelopen jaar. Dat is een opvallend resultaat in vergelijking met andere Europese luchthavens waar dit segment gemiddeld stagneert of krimpt.
Vorig jaar zijn op Brussels Airport de vrachtmaatschappijen Qatar Airways en Ethiopian Cargo gestart. Dit jaar mocht Brussels Airport Yangtze River Express verwelkomen.

Vliegbewegingen
Het aantal vliegbewegingen is in april 2015 slechts met 3,6% gestegen in vergelijking met april vorig jaar, ondanks de grote groei van passagiers. Er is wel een sterke toename van het aantal vrachtvluchten tijdens de dag.

Schermafbeelding 2015-05-13 om 11.33.58

Bron: Brussels Airport