Iberia plant nieuwe routes naar Amerika, Afrika en Azië

De komende twee jaar wil Iberia nieuwe routes openen naar Amerika, Afrika en Azië. Dat maakte de maatschappij vandaag bekend. Iberia zal ook de langeafstandsvloot verder uitbreiden en heeft opties op zowel de A330 als de A350 bevestigd.

Nog voor het einde van het jaar zal Iberia nieuwe langeafstandsroutes aankondigen vanaf haar basis in Madrid. Die nieuwe routes zouden binnen de twee jaar een feit moeten zijn. De mogelijke bestemmingen die Iberia momenteel bestudeert zijn Tokio (Japan), Doha (Qatar), Johannesburg (Zuid-Afrika), Toronto (Canada), Guadalajara (Mexico), Managua (Nicaragua), San Juan (Puerto Rico), Brasilia (Brazilië) en Asuncion (Paraguay).

Om die groei te ondersteunen zal Iberia enkele van haar opties omzetten naar vaste bestellingen. Het gaat om 5 A330-200’s en 8 A350-900’s. De A330’s moeten de A340-300’s vervangen, terwijl de A340-600’s nog wel een tijdje in de vloot zullen blijven.

Met de mogelijke nieuwe routes wil Iberia uitbreiden in de traditionele markten zoals Zuid-Amerika, maar ook nieuwe markten aandoen zoals Japan en Zuid-Afrika. Momenteel onderzoekt de maatschappij de winstgevendheid van de verschillende routes.

Foto: Yannick De Bel