LATAM denkt aan vlucht naar Brussels Airport

Mogelijk komt er op middellange termijn weer een lijndienst tussen Brussels Airport en Zuid-Amerika. De luchthaven en de Minister van Transport, Ben Weyts, hebben recent immers “positieve” gesprekken gevoerd met de top van luchtvaartmaatschappij LATAM over een eventuele verbinding naar Brazilië.

Het is al vijftien jaar geleden dan er nog een rechtstreekse vlucht vanuit Brussels Airport naar Zuid-Amerika was. Een paar jaar geleden was er sprake van een nieuwe verbinding naar Sao Paolo, maar Singapore Airlines koos toen voor Barcelona als Europese tussenstop. Desalniettemin is Brazilië al jaren één van de topprioriteiten voor de luchthaven. “Wij tasten al jaren de markt af op zoek naar geïnteresseerde vliegtuigmaatschappijen,” zegt woordvoerster Anke Fransen.

De laatste tijd zijn de contacten met LATAM versterkt, omdat de luchtvaartmaatschappij had aangegeven dat ze meer naar Europa wil vliegen. Momenteel is er enkel een vlucht naar Duitsland, maar LATAM kijkt naast Brussel ook naar steden Lissabon, Zürich of Amsterdam. Een snelle doorbraak hoeven we echter niet te verwachten. Volgens Brussels Airport kan het nog ruim een jaar duren vooraleer er weer nieuws is omtrent de beslissing.

Bron: Belga, De Tijd