Ryanair wil terug naar Belfast in 2016

Michael O’Leary, ceo van de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair, heeft gezegd dat hij van plan is om volgend jaar terug naar Belfast te vliegen. De Ieren waren in 2010 met slaande deuren vertrokken in Noord-Ierland, nadat hun aanvraag om de landingsbaan met ongeveer 600 meter ter verlengen niet was goedgekeurd.

Op dat moment vloog Ryanair vanuit Belfast naar vijf bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk: Londen Stansted, Bristol, East Midlands, Liverpool en Glasgow Prestwick. Nu zou het echter een basis willen openen met vluchten naar Londen Gatwick, waarbij slots worden gebruikt die IAG moest opgeven na de overname van Aer Lingus. Als die vluchten ook daadwerkelijk doorgaan, staan Ryanair en easyJet lijnrecht tegenover elkaar op de route.

“We zullen uitbreiden naar Belfast en er nog een grote basis in Ierland en het Verenigd Koninkrijk openen,” zei O’Leary tenslotte in een interview met de krant Belfast Telegraph. Hij herhaalde zijn intenties ook bij de Kamer van Koophandel in Dublin vorige week.

Bron: Belfast Telegraph, CH Aviation