Brussels Airport wil een spottersvriendelijke luchthaven worden

Om Brussels Airport vriendelijker te maken voor de vele vliegtuigspotters die de luchthaven rijk is, houdt Brussels Airport momenteel een enquête waarin ze de mening vraagt van haar spotters. Die resultaten wil de luchthaven gebruiken om de spotmogelijkheden op de luchthaven in de toekomst te verbeteren.

Na de eerste officiële Spotters Day vorig jaar op Brussels Airport, waarbij de luchthaven een dertigtal vliegtuigspotters meenam op airside om vanaf daar de vliegtuigen te fotograferen, wil de luchthaven nu meer inzicht krijgen in de mening en behoeftes van iedereen die af en toe naar de luchthaven afzakt om vliegtuigen te bekijken.

Daarom heeft Brussels Airport vandaag een enquête gelanceerd in het Nederlands, Frans en Engels. Met de resultaten van deze enquête wil de luchthaven de wensen van de spotters in kaart brengen om zo mogelijk de spottersinfrastructuur, die er vandaag nagenoeg niet is, te verbeteren en uit te bouwen.

IMG_2848

De luchthaven is al met verschillende partners actief op het terrein bezig geweest om de uitbouw van een officiële spottersplaats te onderzoeken, maar nu wil ze dus de mening van het grote publiek.