Brussels Airport blijft ook donderdag gesloten

Voor de tiende dag op rij blijft Brussels Airport ook op donderdag gesloten voor alle passagiersvluchten. Dat bevestigde de luchthaven vanavond zelf. 

Morgen (31 maart) is het de tiende dag op rij dat Brussels Airport gesloten blijft voor passagiersvluchten. De luchthaven liet vanavond weten dat de evaluatie van de grote test gisteren nog zeker tot en met morgennamiddag zal duren. Tot dan zullen er dus zeker geen vluchten van en naar Brussel zijn.

Daardoor blijft Brussels Airport in de praktijk ook morgen nog gesloten aangezien maatschappijen al hun vluchten al geannuleerd hebben of afgeleid hebben naar andere luchthavens. Brussels Airlines heeft al een vliegschema t.e.m. vrijdag 1 april uitgewerkt vanuit de alternatieve luchthavens.

Knipsel

Ondertussen loopt de economische schade door de sluiting behoorlijk op. Precieze cijfers zijn er nog niet, maar Brussels Airport verliest door de sluiting enkele miljoenen euro’s per dag aan inkomsten.

Ook de kosten voor Brussels Airlines lopen op. De maatschappij zegt door de sluiting zo’n 5 miljoen euro per dag te verliezen. Verder is er ook nog een economisch verlies door een forse daling van het aantal toeristen en zakenmensen. Ook vele duizenden personeelsleden zijn genoodzaakt thuis te blijven.