Succesvolle tweede spottersdag op Brussels Airport

Op maandag 22 augustus organiseerde Brussels Airport de tweede editie van de Spottersdag. Één jaar geleden, op 8 augustus 2015, ging de eerste editie van start.

De Spottersdag, georganiseerd door Brussels Airport, is een unieke kans om vanop de tarmac foto’s te kunnen nemen met een groep mensen die dezelfde passie delen: luchtvaart. De geur van kerosine, de hitte van de zon die weerkaatst op het asfalt, én de brullende motoren die om je heen gillen… Meer hoeft een luchthaven niet te doen om 25 spotters de dag van hun leven te geven.

Afspraak was om 16.00h aan de vertrekhal, waar alle winnaars van de wedstrijd verzamelden. De eer om deel te nemen aan de Spottersdag viel te beurt aan iedereen wiens antwoord in de buurt lag van het resultaat op de schiftingsvraag ‘hoeveel inschrijvingen ontvangt Brussels Airport?’. Het juist antwoord was 231, wat ook door één van de winnaars exact werd voorspeld.

Vanuit de vertrekhal begaven we ons naar de ‘Stand & Gate Allocation’. Kort samengevat staan zij in voor het luchtverkeer op de tarmac en het op de hoogte houden van passagiers bij wijzigingen van de gate. Mocht je binnenkort vliegen vanop Brussels Airport én klachten hebben, kan je ze terugvinden op de bovenste verdieping in de hal van de B-pier… al zal je wel over een badge met voldoende toegang moeten beschikken.

Na een korte rondleiding was het tijd om ons per bus te begeven naar het eerste punt op de tarmac, ten zuide van de B-pier, waar de toestellen die landen op 25L voorbij taxiën. Helaas geen garantie op succes, vele toestellen bleken te landen op 25R. Na een halfuur werd er dan ook voor gekozen om terug te keren naar de plaats waar ook eerste editie van de spottersdag doorging: nabij de kruising tussen baan 19 en 25R. De zon komt er helemaal door, met het gebroken avondlicht hét perfecte moment om veelal prachtige foto’s bijeen te klikken.

Dat Brussels Airport dit initiatief verder zet, ondanks de recente aanslagen en de terreurdreiging, kon ook op erg veel bijval rekenen. Het spontane applaus op het einde van de dag staat dan ook symbool voor de inzet van alle betrokken personeelsleden om van deze dag een succes te maken. Wat ons betreft: meer dan geslaagd, zéker voor herhaling vatbaar!

Bekijk onze selectie foto’s ook via Flickr: flickr.com/photos/flightlevelbe/albums/72157669970389153

 

DSC_7256 selectkopie DSC_7355 selectkopie DSC_7397 selectkopie DSC_7450 selectkopie DSC_7475 select kopiëren DSC_7601 select kopiëren DSC_7606 select kopiëren DSC_7640 select kopiëren DSC_7658 select kopiëren DSC_7686 select kopiëren DSC_7794 select must DSC_7836 select must DSC_7866 select must DSC_8008 select mustkopie DSC_8209 select kopiëren