Thomas Cook Belgium werkt nu samen met Condor

Vanaf het komende winterseizoen (dat eind oktober ingaat) zal de samenwerking tussen Thomas Cook Belgium en TUI Airlines Belgium niet meer verdergezet worden. De afgelopen jaren werkten de concurrenten samen voor de bestemmingen op lange afstand. Thomas Cook Belgium en haar touroperators konden zo zetels kopen op de vliegtuigen van TUI en haar klanten toch long haul-bestemmingen aanbieden zonder zelf de nodige toestellen te moeten hebben.

In een persboodschap werd woensdag (30 mei) meegedeeld dat aan die samenwerking nu een eind komt. De rol van TUI Airlines Belgium zal op het einde van dit jaar worden overgenomen door Condor, de Duitse zuster van Thomas Cook Belgium. Voor de klanten van Thomas Cook en Pegase betekent dit dat ze een extra vlucht tussen Brussel en Frankfurt zullen moeten nemen om op hun bestemming te geraken. Van daaruit vliegen ze dan meestal rechtstreeks naar hun einddoel.

© Pieter-Jan Van de Vijver – airliners.net

Volgens Thomas Cook Belgium zullen passagiers echter van veel voordelen kunnen genieten. “Naast een aantrekkelijke prijs garandeert Thomas Cook Belgium hiermee een ongeziene flexibiliteit een uitstekende service,” klinkt het in het communiqué. Het aantal vliegbestemmingen (11) en rechtstreekse vluchten (26) wordt ook uitgebreid. Nu worden veel bestemmingen in een driehoek gevlogen en zijn ze niet rechtstreeks heen-en-terug te bereiken.

Lange afstand Thomas Cook Belgium(vluchten per week)
Bestemming Land Vluchten
Cancun Mexico 5
Varadero Cuba 3
Havana Cuba 2
Malé Malediven 2
Mauritius Mauritius 2
Montego Bay Jamaica 2
Puerto Plata Dominicaanse Republiek 2
Punta Cana Dominicaanse Republiek 6
Rio de Janeiro Brazilië 2
Santo Domingo Dominicaanse Republiek 2
Zanzibar Tanzania 1
Totaal 29

“Door de opmerkelijke uitbreiding van het aantal vluchtdagen per week, zal de klant zijn verblijfsduur voor tal van populaire bestemmingen in alle vrijheid kunnen bepalen,” klinkt het. De bestemmingen Havana (Cuba), Rio de Janeiro (Brazilië), Puerto Plata en Santa Domingo (Dominicaanse Republiek) zijn nieuw in het aanbod en “laten de Belgische reizigers voortaan ook genieten van unieke combinatie- mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld Havana en Varadero in Cuba”.


© Denis Roschlau – airliners.net

In de “aantrekkelijke standaardprijs” voorzien Thomas Cook en Pegase de vluchten tussen Brussel en Frankfurt, zodat de reis voor elke passagiers op Brussels Airport begint. De vluchten worden uitgevoerd door Lufthansa, dat met 9 dagelijkse retourvluchten een “optimale connectie garandeert”. Voor wie het nodig zou zijn, voorziet Thomas Cook Belgium een gepaste begeleiding en ook de bagage hoeft niet in Frankfurt opgehaald te worden; zij wordt automatisch doorgestuurd naar de volgende vlucht.

De nieuwe regeling op exotische bestemmingen (zoals Thomas Cook Belgiumhet zelf noemt) zal vanaf midden juni boekbaar zijn. Passagiers kunnen voor deze vluchten trouwens ook mijlen sparen in het frequent flyer-programma Miles&More. Voor Mombasa in Kenia gaan Thomas Cook en Pegase een nieuw akkoord aan, dat eerstdaags wordt gefinaliseerd. De reisaanbieder verwacht hierover ‘zeer binnenkort’ meer informatie te kunnen geven.

Interessante link
Thomas Cook vliegvakanties