Jetairfly gaat voor twee Embraer 190’s

De kogel is door de kerk: na maandenlange speculatie heeft Jetairfly woensdag (8 augustus) bekend gemaakt dat het een nieuw vliegtuigtype aan de vloot zal toevoegen. De Belgische luchtvaartmaatschappij heeft immers een bestelling geplaatst voor twee Embraer 190’s, die respectievelijk in februari en maart volgend jaar moeten worden afgeleverd. De toestellen krijgen 112 zitjes en zullen worden ingezet op kortere routes binnen Europa.

Concreet zullen de twee Embraers een vervanging zijn voor de laatste twee overgebleven Boeing 737 Classics in de vloot. Op dit moment vliegt Jetairfly namelijk nog met één Boeing 737-400 (OO-JAM) en één Boeing 737-500 (OO-JAT). Vanaf volgend jaar zullen zij uit de vloot verdwijnen en tegelijk maken de nieuwelingen hun intrede. Het is de bedoeling om door de kleinere capaciteit van de Embraers nieuwe ‘point-to-point‘-bestemmingen te kunnen openen, aldus Jetairfly.


© Pieter-Jan Van de Vijver

Volgend jaar zal JAF dus twee Embraer 190’s in ontvangst nemen, maar ook nog eens drie bijkomende fabrieksnieuwe Boeing 737NG’s, en waarschijnlijk ook één Boeing 787-8 Dreamliner. Anderzijds zal één Boeing 767-300ER (OO-TUC) wellicht de vloot verlaten, waardoor het totale aantal toestellen op 22 komt. Op dit moment zijn er 21 vliegtuigen in de vloot (waarvan 2 geleasde 737’s van Arkefly en Thomson Airways).