As gevonden in motoren vliegtuig op Oostende

Dinsdagavond, op 20 april, landde er op Oostende (EBOS) een MD-11 van de Amerikaanse cargomaatschappij World Airways. Het toestel beëindigde een vlucht vanaf Maastricht Aachen Airport (MAA). Bij de inspectie van het vliegtuig werden in een van de drie motoren sporen van vulkaanassen gevonden, zo meldt de luchthaveninspectie van de luchthaven van Oostende.


© Ron Kellenaers

Er werd onmiddellijk onderzoek verricht naar mogelijke schade. Tijdens de vlucht voelden de piloten geen enkel signaal dat kon duiden op motorproblemen. Later op de avond werd geconcludeerd dat het toestel geen schade had opgelopen en het verder kon vliegen. “Op dit ogenblik is er geen enkele indicatie dat er gevolgen zouden zijn, natuurlijk onder voorbehoud”, zegt woordvoerder Jan Pauwels.

Het toestel was de tweede vlucht van World Airways naar Oostende die dag. Een derde vlucht werd voor alle zekerheid afgelast. Het betrokken vliegtuig had de registratie N384WA en voerde vlucht AJK2603 uit. Het was eerder vertrokken vanuit Benina International Airport in Lybië, om via Maastricht in Oostende te landen.

De vraag echter blijft nog waar het toestel in contact is gekomen met een aswolk. Dit wordt vandaag verder onderzocht.

Avatar is courtesy of Luc Van Belleghem – airliners.net