Na 36 jaar nieuwe kleuren voor Iberia

Vandaag heeft Iberia in Madrid haar nieuwe bedrijfslogo en bijhorend kleurenschema bekendgemaakt aan het grote publiek. Daarmee zal één van de oudste kleurenschema’s van een Europese maatschappij verdwijnen. Iberia introduceerde haar actueel kleurenschema in 1977 en was sindsdien ongewijzigd.

Iberia is al geruime tijd bezig aan herstructureringen om het bedrijf terug efficiënt en rendabel te maken. Die veranderingen beginnen hun vruchten af te werken en de maatschappij is op de goede weg om haar verliezen te beperken. Met de veranderingen heeft Iberia besloten om na 36 jaar het logo, de kleuren en dus ook het uitzicht van alle vliegtuigen te veranderen.

De rode en gele kleuren van de Spaanse maatschappij werden behouden en zullen ook nu nog prominent aanwezig zijn in het logo en het staartvlak van de vliegtuigen. Het eerste toestel dat de nieuwe kleuren zal dragen is Iberia’s nieuwste A330-300 die midden november zal worden afgeleverd. Het is tevens het vijfde toestel die de 330-vloot zal komen vervoegen. Dat toestel zal ook zijn uitgerust met de vernieuwde business en economy klasse van Iberia en zal binnenin ook aan het nieuwe schema zijn aangepast. De vernieuwde zetels worden ook geïnstalleerd in de zeventien A340-600’s die Iberia in haar vloot heeft.

© Iberia