Etihad Regional schrapt massaal in netwerk

Etihad Regional kondigde vandaag massale schrappingen in haar routenetwerk aan. De maatschappij trekt zich volledig terug uit het Duitse Dresden en Leipzig, en op een route na ook volledig uit het Zwitserse Zürich. Dat betekent dat de nieuwe routes die onder andere naar Brussel deze zomer vanuit Dresen en Leipzig zouden worden opgestart, sneuvelen.

Terwijl Etihad Regional in 2015 z’n netwerk verder wou uitbreiden, komt het vandaag met het nieuws op de proppen dat twee derde van het bestaande netwerk sneuvelt. Zo schrapt de maatschappij alle vluchten van en naar Duitsland. Vanaf Leipzig was Etihad Regional al sinds 2013 actief en sinds vorig jaar ook in Dresden. Voor komend zomerseizoen waren er al nieuwe routes aangekondigd vanuit deze steden naar Amsterdam, Brussel en Genève.

Voor Brussel ging het om vier wekelijkse vluchten naar Leipzig en drie wekelijkse naar Dresden, allebei  uitgevoerd door de ATR-72. Het ging om twee nieuwe bestemmingen die momenteel niet worden aangedaan vanaf Brussel.

Naast Duitsland trekt Etihad Regional zich op één route na ook volledig terug uit Zürich. Etihad verbindt Zürich met Dresden, Florence, Leipzig en Genève. Het is enkel deze laatste route die blijft bestaan en wordt uitgevoerd vanaf de basis in Genève.

© Peter Schneider – zrh-spotter.blogspot.be

Als reden voor de zware inkrimping verwijst Etihad Regional specifiek naar Lufthansa en Swiss: “Het agressieve gedrag van de concurrentie, Lufthansa en Swiss International Air Lines, heeft zich nadelig op de operaties van Darwin uitgewerkt.”

De vluchten van het merk Etihad Regional worden uitgevoerd door het Zwitserse Darwin Airline. Etihad nam in 2013 een belang van 33 procent in Darwin. Sindsdien vliegt de maatschappij onder de merknaam Etihad Regional.

Vanaf einde maart zal Etihad Regional enkel nog opereren vanaf de Zwitserse luchthavens Genève en Lugano, en vanaf het Italiaanse Bolzano. Vanaf Bolzano vliegt Darwin voor Alitalia naar Rome, maar ook die vluchten worden vanaf juni stopgezet.