Phenom 300 is meest verkocht zakenjet in 2014

In 2014 werden 73 zakenjets van het type Phenom 300 geleverd aan klanten wereldwijd. Dit maakt de zakenjet van de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer de meest geleverde zakenjet ter wereled en dit al voor het tweede jaar op rij. Dat blijkt uit een persbericht dat Embraer Executive Jets vandaag verspreidde.

Volgens een rapport van de General Aviation Manufacturers Association (GAMA) werden er ook in 2013 60 toestellen geleverd, waardoor de Phenom 300 ook vorig jaar reeds de titel van meest geleverde zakenjet kreeg. “We zijn erg dankbaar voor de voorkeur van onze klanten voor de Phenom 300, een echt revolutionair vliegtuig, ontworpen met uitgebreide input en feedback van onze klanten,” zei Marco Tulio Pellegrini, CEO van Embraer Executive Jets. “Deze prestatie bevestigt des te meer onze toewijding om het hoogste niveau van customer support en services te leveren.”

© Embraer

Slechts vijf jaar na de eerste vlucht heeft de Phenom 300 vloot de kaap van 250 toestellen bereikt, waardoor het een marktaandeel heeft van 57% in de categorie van lichte jets. Het vliegtuig is in gebruik in meer dan 20 landen en de totale vloot heeft bijna 200.000 vlieguren verzameld.

De Phenom 300 is een van de snelste lichte jets in zijn soort en heeft onlangs een National Aeronautic Association (NAA) cross-country snelheidsrecord neergezet in de Verenigde Staten waarbij het van Bellingham, Washington, naar Albany in New York vloog.

© Embraer