Embraer bereidt eerste Europese levering Legacy 500 voor

Embraer is klaar om de eerste Europese Legacy 500 te leveren, minder dan zes maanden na de certificering van de midsize business jet door de Europese luchtvaartautoriteit EASA.

De Braziliaanse vliegtuigbouwer had vijf van de door Honeywell HTF7500E motoren aangedreven vliegtuigen geleverd vanuit Embraer’s hoofdkwartier in São José dos Campos tegen eind maart.

Embraer zal het huidige aantal orders voor de fly-by-wire Legacy 500 niet onthullen, maar het aantal zou momenteel liggen tussen de 35 en 40 leveringen dit jaar in wat het bedrijf omschrijft als het “grote jet” portfolio. Dit omvat de Lineage 1000E, Legacy 600/650 en de Legacy 450 die momenteel in productie is.

De zakenjet, die plaats biedt aan zes passagiers en een ‘mid-light” genoemd wordt door Embraer, is een kortere versie van de Legacy 500 (8 passagiers) en wordt verwacht in dienst te treden in het vierde kwartaal van dit jaar.

Embraer’s volledige business jet line-up zal te zien zijn van 19 tot 21 mei op de European Business Aviation Convention and Exhibition (EBACE) in Genève.

Foto’s: © Embraer