Air Canada breidt uit in Europa en eerste bestemming in Afrika

Air Canada heeft vandaag een forse uitbreiding aangekondigd voor volgend zomerseizoen. In de zomer van 2016 zal de maatschappij vier Europese steden aan het netwerk toevoegen en ook haar eerste Afrikaanse bestemming. Alle vluchten zullen worden uitgevoerd door lowcostdochter Air Canada Rouge.

Tegen volgende zomer zal Air Canada vijf nieuwe langeafstandsbestemmingen aan haar netwerk toevoegen. Het gaat om Praag, Boedapest, Glasgow, Warschau en Casablanca. De Marokkaanse stad is de eerste bestemming in Afrika voor Air Canda, waardoor de maatschappij vanaf volgend jaar actief zal zijn op zes continenten.

Het gaat bij alle vijf bestemmingen om seizoensvluchten die enkel in de zomer zullen worden uitgevoerd. De vier Europese steden zullen bediend worden vanaf Toronto en zullen gedurende een drietal maanden drie keer per week een B767-300 van Air Canada Rouge mogen ontvangen. De route naar Casablanca zal worden uitgevoerd vanaf Montreal vanaf begin juni tot eind oktober en dat met vier wekelijkse vluchten.

“Air Canada versterkt haar positie bij wereld’s grootste luchtvaartmaatschappijen door slechts één van een dozijn luchtvaartmaatschappijen te worden die naar zes continenten vliegt,” staat er in het persbericht. “Onze Montreal-Casablanca route zal ook de enige zijn naar Noord-Afrika van een Noord-Amerikaanse maatschappij en ons doel is om deze nieuwe route het hele jaar door te laten opereren.”

Alle bestemmingen zullen worden uitgevoerd door de B767-300’s van dochter Air Canada Rouge. Die zal plaats bieden aan 280 passagiers. Air Canada Rouge beschikt momenteel over twintig A319’s en veertien B767-300’s.