Finnair A350 XWB wordt met vertraging afgeleverd

Finnair zal met vertraging pas op 7 oktober de eerste A350 XWB afnemen. Door de vertraging wijzigt Finnair ook het vluchtschema van het toestel op het Europese en internationale netwerk.

Finnair heeft het vluchtschema voor de familiariseringsvluchten met de A350 op het Europese netwerk moeten aanpassen. Doordat het toestel pas op 7 oktober wordt afgeleverd in Helsinki, zal Finnair de eerste vluchten naar onder andere Rovaniemi en enkele andere Europeses steden niet met het nieuwe toestel kunnen uitvoeren. Ook de introductie van het toestel op de langeafstandsroute naar Shanghai is verlaat naar 21 november.

Finnair A350 XWB Roll out

Momenteel zal de eerste commerciële vlucht van het nieuwe toestel pas op 9 oktober plaatsvinden. Finnair zal het toestel dan inzetten op een normale lijndienst tussen Helsinki en Amsterdam en Helsinki en Oslo. Wijzigingen zijn echter nog altijd mogelijk. De komst van het toestel naar Brussel op 12 oktober blijft voorlopig ongewijzigd. Het toestel zal in Brussel om 09:15 aankomen en om 11:40 terug vertrekken.

Tussen 2015 en 2023 zal Finnair 19 A350 XBW’s in ontvangst mogen nemen. Daardoor zal Finnair tegen eind volgend jaar alle A340’s in de vloot uitfaseren.