Tot vijftien Dreamliners voor El Al

El Al Israel Airlines heeft bestelling geplaatst voor vijftien Boeing 787 Dreamliners. Drie daarvan werden al omgezet in een vaste bestelling op 29 oktober, de financiering voor zes andere zal in de komende dagen en weken gefinaliseerd worden. Daarenboven wil de maatschappij nog eens zes exemplaren leasen. De deal voor de negen toestellen die rechtstreeks bij Boeing aangekocht worden, is zo’n 2 miljard euro waard.

De toestellen zullen gebruikt worden om de langeafstandsvloot van El Al deels te vervangen en deels uit te breiden. “Ik ben trots om vandaag de grootste vliegtuigaankoop in de geschiedenis van El Al voor te stellen,” zei ceo David Maimon. “Onze overeenkomst voor de aanschaf van deze 787 Dreamliners is een enorme stap voorwaarts in de optimalisatie van onze routenetwerken, het verhogen van het passagierscomfort en het verbeteren van de algemene ervaring van onze klanten”.

Met deze bestelling zet El Al haar traditie van all Boeing-maatschappij verder. Momenteel vliegen de Israeli’s met 22 Boeing 737’s, 7 Boeing 747’s, 7 Boeing 767’s en 6 Boeing 777’s. De Dreamliners zullen wellicht aangedreven worden door Rolls-Royce Trent 1000-motoren, getuige de exclusieve onderhandelingen die de maatschappij momenteel met Rolls-Royce voert in het kader van een TotalCare onderhoudsovereenkomst.