Eerste Boeing 747-8i rolt uit fabriek

Vandaag is de eerste Boeing 747-8i vliegklaar de enorme fabriekshallen in Everett uitgerold. Dit toestel is de passagiersversie van de eerder gelanceerde en bijna FAA-gcertificeerde Boeing 747-8. Het vliegtuig in kwestie is de eerste van twintig dergelijke toestellen besteld door Lufthansa.

Volledig in de typische groenzilvere kleuren, rolde het vliegtuig rond 17u lokale tijd buiten. Daar het toestel pas op 13 februari officiëel wordt gepresenteerd -waarna het trouwens meteen zijn eerste vlucht maakt-, werd er aan dit evenement weinig persaandacht gegund.

Omdat de 747-8F reeds een jaar testprogramma’s ondergaat, zal de 747-8i veel sneller uit de startblokken kunnen schieten. Verwacht wordt dat deze 747 nog eind dit jaar aan een anonieme klant wordt afgeleverd als Boeing Business Jet!


©Boeing

Kijkt u even naar http://www.airlinereporter.com/wp-content/uploads/2011/02/747-8I-RC001.jpg voor een foto van het toestel in zeer hoge resolutie!

Fout van de redactie: De RC001 wordt NIET aan Lufthansa geleverd, weldegelijk als Boeing Business Jet aan een tot nader order gebleven anonieme klant. Bedankt aan gebruiker Boeing voor het melden van deze fout.