SWISS ontvangt eerste B777-300ER in Zürich

Vanmorgen is op de luchthaven van Zürich de allereerste B777-300ER voor Swiss International Air Lines aangekomen. Het is het eerste exemplaar van in totaal negen bestelde toestellen. Vanaf de start van het zomerseizoen in maart zal het toestel geleidelijk aan worden ingezet op het langeafstandsnetwerk.

Om iets over 9 uur vanmorgen maakte de eerste B777-300ER voor Swiss een fly-by over landingsbaan 16 op de luchthaven van Zürich in gezelschap van twee F/A-18 gevechtsvliegtuigen. Even later maakte de Boeing, na een rechtstreekse vlucht vanuit Seattle, zijn eerste landing in Zürich. Het toestel, met registratie HB-JNA, is de eerste van 9 bestelde B777-300ER’s.

lx1

Het vliegtuig dat voorzien is van een nieuwe cabine zal plaats bieden aan 340 passagiers: 8 in first class, 62 in business en 270 in economy class. Voor het eerst zal er bij Swiss ook gebruik gemaakt kunnen worden van in-flight wifi. Het gaat om drie datapakketten waarvan de goedkoopste 8 euro kost en de duurste 35 euro.

Swiss zal het toestel eerst inzetten op het Europese netwerk voor een familiarisering van de crews. Vanaf februari tot en met augustus zal de maatschappij de Boeing selectief inzetten op de routes naar Genève, Barcelona, Frankfurt, Londen Heathrow, Athene, Hannover, Praag en Venetië.

lx2

Met de start van het zomerseizoen in maart zal Swiss het toestel ook geleidelijk aan inzetten op vluchten naar Bangkok, Hong Kong, Los Angeles, San Francisco, Sao Paulo en Tel Aviv.