Bombardier test C series op Europese luchthavens

Bombardier zal komende maand samen met SWISS de CS100 testen op verschillende Europese routes vanuit Zwitserland. Die ‘route-proving‘-vluchten moeten realistisch commerciële vluchten simuleren, zij het dus zonder passagiers aan boord. Zoals vorige week al bekend raakte, komt aanstaande woensdag SWISS met de Bombardier ook naar Brussel.

Een maand lang zal Bombardier in samenwerking met SWISS de CS100 testen op bestaande routes van SWISS vanuit Zürich. Tijdens die maand zal het vliegtuig steden aandoen zoals Brussel, Wenen en Warschau.

Die zogenaamde ‘route-proving‘-vluchten dienen onder meer ter voorbereiding voor de indiensttreding van het eerste exemplaar bij SWISS, dat in het tweede kwartaal van dit jaar zal gebeuren. De vluchten zullen echte vluchtplannen van SWISS gebruiken en zal ook gevlogen en afgehandeld worden volgens de procedures van SWISS.

Door verschillende bestemmingen aan te doen van het routenetwerk van SWISS krijgen de afhandelingsmaatschappijen ook de kans om kennis te maken met het nieuwe toestel. Zo komt SWISS aanstaande woensdag naar Brussel met de CS100. Die aankomst is voorzien om 09:15.