Voortaan A330 op succesvolle Montréal-route

Zo’n 2 jaar geleden, in augustus 2009, maakte Air Canada bekend dat ze een route zouden starten naar Brussels Airport. Vlucht 832/3 zou vanaf juni 2010 dagelijks met een Boeing 767-300ER vanuit Toronto via Montréal koers zetten naar de Belgische hoofdstad. “Brussel is het politieke centrum van Europa, dus uiteraard is er zeer veel zakenverkeer tussen de twee steden. Dat maakt het een zeer interessante bestemming voor Air Canada. Maar er zijn ieder jaar ook ongeveer 50.000 Belgen die naar Canada reizen, waarvan de helft (24.900) naar de provincie Québec,” zei Joost Hasperhoven van Air Canada toen aan Flightlevel.


© Jerome Zbinden – airliners.net

Deze winter werd de vluchtfrequentie verlaagd naar 5 vluchten per week, maar vanaf deze maand worden er weer dagelijkse vluchten ingelegd. En dat is niet alles, want het gebruikte vliegtuig wordt verder ook nog geupgraded van de Boeing naar een Airbus A330-300. Er is nu plaats voor in totaal 265 passagiers, waarvan 37 in de Executive First-klasse. In de Boeing is plaats voor 235 inzittenden, waarvan 24 in hogere prijsklasse. Er komt dus een verhoging van meer dan 50% in de capaciteit in Executive First, terwijl het aantal zitjes in de economyklasse vrijwel gelijk blijft (228 tegenover 211).

Voor de klanten verandert er weinig, zo is af te leiden uit het persbericht van Air Canada. De volledige internationale vloot beschikt over het met verscheidene awards bekroonde entertainmentsysteem met touchscreen in elke zetel, klinkt het. Elke passagiers kan zo kiezen uit meer dan driehonderd uur on demand entertainment. “Onze gasten in de Executive First Suites kunnen in elke zetel genieten van een rechtstreekse toegang tot het gangpad, onze superieure gepersonaliseerde service en een bed dat volledig plat kan”.


© Air Canada

Op maandag (30 mei) bracht één van de Airbus A330-300’s (C-GFUR, nvdr) al eens een gelegenheidsbezoek aan Brussels Airport. Het toestel werd toen officieel ingehuldigd met een zogenaamd water salute door de brandweer. Vanaf morgen (2 juni) wordt het vliegtuig dagelijks ingelegd op de rotatie AC832/3 van en naar Montréal. De vlucht komt aan in Brussel om 08u40 ’s ochtends en vertrekt weer richting Canada om 10u45. Aan beide zijden zijn er goeie connectiemogelijkheden op de netwerken van Star Alliance-partners Air Canada en Brussels Airlines.

Lees ook onze eigen review over deze vlucht: Review AC833/AC832: Brussels – Montréal – Toronto.