Brussels Airlines presenteert zesde Belgian Icon: Bruegel

Vandaag heeft Brussels Airlines haar zesde Belgian Icon voorgesteld. De OO-SNE gaat vanaf nu door het leven als een kunstwerk op basis van de werken van de Belgische schilder Pieter Bruegel. Het toestel blijft met dit kleurenschema vliegen tot en met 2024 en krijgt de naam ‘Bruegel’.

Vanmorgen is op Brussels Airport de zesde Belgian Icon-jet van Brussels Airlines voorgesteld. Dit keer wordt de bekende schilder Pieter Bruegel in de spotlight gezet met verschillende stukken van zijn kunstwerken geschilderd op de Airbus 320. Brussels Airlines werkt hiervoor samen met Visit Flanders, BOZAR en twee Belgische artiesten naar aanleiding van de dood van Bruegel 450 jaar geleden.

In totaal zijn er op het vliegtuig delen te herkennen van maar liefst 10 van zijn schilderijen. Het design is ontworpen door de twee Belgische artiesten Jos De Gruyter en Harald Thys die de 10 schilderijen verwerkten in een nieuwe compositie.

Een fotospecial en video van het toestel volgen later.

Bruegel wordt het zesde Belgian Icon-vliegtuig. In 2015 werd als eerste Rackham onthuld. In 2016 volgden Magritte en Trident en in 2017 Amare. Vorig jaar werd de Aerosmurf voorgesteld.