Geen doorstart voor Swissport Belgium

Er komt voorlopig geen doorstart van Swissport Belgium en Swissport Belgium Cleaning. Dat berichten verschillende bronnen. Er zijn momenteel geen overnemers kandidaat en er is ook geen cash meer. De activiteiten van beide bedrijven kunnen daarom niet worden verdergezet.

Gisteren verklaarde de rechtbank in Brussel de twee Swissport-entiteiten die verantwoordelijk zijn voor de afhandeling en het kuisen van passagiersvluchten op Brussels Airport failliet. Er werden 3 curatoren aangesteld. Maar die hebben vandaag medegedeeld dat er geen doorstart komt en dat er ook geen kandidaat-overnemers zijn.

Wat er nu met de maatschappijen gaat gebeuren op Brussels Airport die voor hun afhandeling afhankelijk zijn van Swissport, is niet bekend. Gisteren en vandaag werden de Lufthansa-vluchten van en naar Frankfurt en München alvast geannuleerd. Ook Brussels Airlines dat maandag heropstart, maakt gebruikt van de diensten van Swissport. De maatschappij werkt dan ook alternatieve plannen uit zodat die opstart niet in het gedrang komt.

De andere afhandelaar op Brussels Airport, Aviapartner, mag momenteel geen andere activiteiten overnemen met uitzondering van repatriëringsvluchten. Welke oplossing er komende dagen uit de bus komt, blijft dus afwachten.