Ryanair schrapt deze zomer toch opnieuw vier routes vanaf Brussels Airport

Ryanair komt terug op haar plannen om haar basis op Brussels Airport deze zomer te heropenen. De maatschappij had al geruimde tijd 16 bestemmingen in de verkoop vanaf Brussels Airport, maar schrapt nu opnieuw vier routes en er zullen ook minder frequenties dan oorspronkelijk gepland worden gevlogen.

Hoewel Ryanair al geruime tijd vluchten verkoopt voor 16 bestemmingen vanaf Brussels Airport deze zomer, en dat trouwens nog steeds doet, zegt de maatschappij nu in een persbericht haar plannen te wijzigen. De heropening van de basis komt er niet en alle vluchten die reeds gepland en verkocht zijn naar Alicante, Amman, Lissabon en Milaan worden geannuleerd.

Dat de heropening van de basis er dan toch uiteindelijk niet komt wijt Ryanair aan de stijging van de tarieven van de luchthaven. Daardoor wordt vliegen vanop Brussels Airport 11 procent duurder zo zegt Ryanair. De maatschappij blijft wel actief op Brussels Airport, alleen niet met in Brussel gebaseerde vliegtuigen en personeel. Het huidig aanbod van 12 bestemmingen blijft dus wel behouden.