Winsten van airlines Lufthansa Group zullen in 2024 stagneren of krimpen

De passagiersmaatschappijen van de Lufthansa Group zullen hun winstcijfers in 2024 niet verder zien groeien en misschien zelfs zien krimpen. Dat zijn althans de vooruitzichten van de Lufthansa Group zelf, dat vandaag de jaarcijfers bekendmaakte.

Hoewel de Lufthansa Group met vol vertrouwen 2024 verderzet en verder wil groeien, denkt de groep dat de passagiersmaatschappijen dit jaar hun winstcijfers niet verder zullen zien groeien. Mogelijk zal er zelfs een lichte krimp zijn.

Reden hiervoor is dat de (inflatie)kosten dit jaar verder zullen toenemen voor de maatschappijen en de stijgende capaciteit gewoon zullen volgen. Daardoor verwacht de groep dat de winstcijfers voor het ganse jaar 2024 zullen stagneren en mogelijks licht zullen krimpen.

De toekomstprognose is door verschillende gewapende conflicten en andere economische factoren moeilijk te stellen zegt het bedrijf. Ondanks de hoge onzekerheid denkt het bedrijf dat de vraag in 2024 wel verder zal groeien en de maatschappijen van de groep hun aanbod dit jaar dan ook verder zullen uitbreiden.