Air France verliest tientallen miljoenen door Olympische Spelen

Air France zal deze zomer naar eigen verwachting zo’n 160 tot 180 miljoen euro minder inkomsten hebben dan eerder voorzien. De maatschappij ziet dat de boekingen voor de maanden juli en augustus achterop liggen door de Olympische Spelen. Door het grote sportevenement ziet de maatschappij dat passagiers Parijs links laten liggen en ook de Fransen zelf stellen hun reisplannen uit.

Air France en Transavia France zien door de Olympische Spelen in Parijs, die eind juli van start gaan en duren tot half augustus, het aantal boekingen voor de maanden juni tot en met augustus achterop hinken. De maatschappij zegt dat internationale markten Parijs deze zomer meer links laten liggen door de komst van de Spelen naar de stad. Ook de Fransen zelf stellen hun reisplannen uit of zoeken naar alternatieve vakanties zegt Air France.

Air France-KLM verwacht nu een verslechtering van het resultaat deze zomer van zo’n 160 tot 180 miljoen euro. Een meer gedetailleerdere prognose kan de maatschappij bij de voorstelling van haar halfjaarlijks resultaat op 25 juli geven. De maatschappij benadrukt dat ook de hotelboekingen volgens het Parijse bureau voor toerisme lager liggen dan normaal.

Foto: Air France