Werken aan baan 01/19 starten woensdag

Vanaf 7 augustus tot en met 1 september zal baan 01/19 op Brussels Airport gesloten zijn. De bovenste asfaltlaag zal worden vervangen. Ook de bekabeling en de goten worden tijdens deze werkzaamheden vernieuwd. Gedurende de duur van de werken zal er bij oostenwind ook uitzonderlijk op ’s nachts op baan 07L geland kunnen worden. Normaal kan dat enkel tussen zonsopgang en zonsondergang.

De werken op baan 01/19 starten nu woensdagochtend en duren tot en met 1 september ’s avonds. Het einde van de werken kan bij een goede vooruitgang altijd naar voren schuiven. De hinder op Brussels Airport zal eerder beperkt blijven. De baan wordt in principe enkel gebruikt bij sterke noordoostenwind. De hoofdbanen 25L/07R en 25R/07L blijven gedurende de werken bijna volledig open. Enkel baan 25L/07R zal in het weekend van 23 augustus tot 26 augustus gesloten zijn. Dan zal er maar één landingsbaan beschikbaar zijn voor alle aankomende en vertrekkende vluchten.

Bij sterke oostenwind zullen vliegtuigen ook ’s nachts op baan 07L kunnen landen. Die baan sluit normaal altijd na zonsondergang voor aankomende vluchten, maar de navigatieprocedures worden nu tijdelijk aangepast waardoor er ook in het donker op deze baan zal kunnen geland worden.

Foto: Wikimedia Commons