Brussels Airlines deze winter opnieuw naar Ghana

Brussels Airlines vliegt vanaf 26 oktober opnieuw naar Accra, de hoofdstad van Ghana. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij in een persmededeling op haar website. Er wordt vier keer per week tussen beide hoofdsteden gevlogen. Accra wordt de zestiende Afrikaanse bestemming voor Brussels Airlines en werd een paar jaar geleden ook al aangevlogen, maar werd later stopgezet.

De vluchten worden uitgevoerd op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Het gaat om een vlucht die ’s ochtends vertrekt in Brussel en ’s avonds in Accra. Dit vliegschema zorgt voor vlotte overstapmogelijkheden op het Europese en Amerikaanse netwerk van Brussels Airlines, waaronder steden in het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en ook New York. “Wij zijn enorm blij om een directe vlucht naar Ghana toe te voegen aan ons netwerk,” zei Philippe Saeys van SN.

SN277 BRU 1100 ACC 1645 330 x247
SN278 ACC 2140 BRU 0525 330 x247

Er komen ook op de rest van het West-Afrikaanse netwerk uitbreidingen. Zo zullen de vliegfrequenties op enkele bestemmingen verhoogd worden: Lomé in Togo zal vanaf september bijvoorbeeld vier keer per week aangevlogen worden (tegenover twee keer per week nu). Daarenboven komt er een extra wekelijkse vlucht naar Cotonou (Bénin) en Ouagadougou (Burkina Faso). Beide bestemmingen krijgen daardoor drie wekelijkse verbindingen met Brussels Airport.

Voor het eerst in de geschiedenis zullen klanten ook gebruik kunnen maken van rechtstreekse vluchten van en naar Kigali, de hoofdstad van Rwanda. Om al deze veranderingen mogelijk te maken, zal in het kader van de nauwere samenwerking met de Lufthansa-groep de route tussen Brussel en Nairobi stopgezet worden. Die wordt vanaf deze winter uitgevoerd door Lufthansa vanaf haar grootste hub in Frankfurt, maar blijft uiteraard bereikbaar via de vele verbindingsmogelijkheden.