Brussels Airlines onthult nieuwe Amare

Brussel, 25 April 2024 – Brussels Airlines en Tomorrowland stellen met trots “Amare” voor, de nieuwste Belgian Icon. Amare staat voor eenheid van mensen over de hele wereld. De gloednieuwe Airbus A320neo heeft een beschildering met augmented reality, en dat is een wereldprimeur. Beide partners doen ook extra inspanningen om de Tomorrowland-vluchten duurzamer te maken.

Tijdens een event in de hangar van Brussels Airlines werd de nieuwe livery voorgesteld aan media, medewerkers en gasten. De nieuwe Belgian Icon is een eerbetoon aan het wereldberoemde festival Tomorrowland en is een nieuw pronkstuk van de Belgitude van Brussels Airlines, waarbij de luchtvaartmaatschappij de wereld naar België brengt maar ook het beste van België aan de wereld toont.

Het ontwerp is een wereldprimeur: Amare is het eerste vliegtuig met augmented reality in de beschildering. Het magisch wezen op het vliegtuig komt tot leven wanneer die gescand wordt op enkele sociale mediakanalen zoals Instagram en Tiktok. Deze toepassing maakt het mogelijk dat de People of Tomorrow het verhaal van eenheid die tijd en ruimte overstijgt nog levendiger te zien.

De hele ontwerpfase heeft in totaal 15 maanden geduurd, met veel oog voor detail: zoals de veren van de vogel of het vuurwerk dat overgaat in het logo van Brussels Airlines. De Tomorrowland-ervaring wordt ook doorgetrokken in het vliegtuig, met een indrukwekkend geluidssysteem en speciale mood lighting.