Brussels Airlines vanaf september vaker naar Freetown en Monrovia

Vanaf 8 september zal Brussels Airlines haar vluchtfrequenties naar Freetown in Sierra Leone en Monrovia in Liberia verdubbelen. Vanaf dan verbindt Brussels Airlines beide steden vier keer per week vanaf Brussel in plaats van twee keer.

“We hebben beide landen tijdens de Ebola-crisis niet in de steek gelaten en gaan nu volop de relance van Sierra Leone en Monrovia ondersteunen”, zegt Brussels Airlines Chief Commercial Officer Lars Redeligx. Nu dat de ebola-crisis in beide landen over is, wil Brussels Airlines sterker inzetten op beide bestemmingen met een verdubbeling van haar vluchten naar de regio.

14496445824_9ed12e4506_b

“Dit is een belangrijke investering van Brussels Airlines in de bereikbaarheid van beide landen die op dit ogenblik, nu de regio aan een economische heropleving werkt, noodzakelijk is”, zegt Lars Redeligx. “We zijn als enige Europese luchtvaartmaatschappij Liberia, Sierra Leone en Guinee tijdens de Ebola crisis trouw gebleven. Zo hebben we meer dan 80.000 passagiers aan boord van onze vluchten verwelkomd en meer dan 2.000 ton vracht getransporteerd, waarvan de meerderheid hulpgoederen waren voor de Ebola-crisis”.

Eerder deze maand kondigde Brussels Airlines aan opnieuw naar Accra in Ghana te gaan vliegen. Daarvoor moest wel de route naar Nairobi sneuvelen die wordt overgeheveld naar Lufthansa.