KLM ook zelf naar Salt Lake City

De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij start vanaf mei volgend jaar met eigen vluchten naar Salt Lake City. Vooralsnog maakte de KLM enkel gebruik van een codeshare-overeenkomst op vluchten die partner Delta Air Lines dagelijks inlegde. Initieel zal er twee keer per week naar Utah gevlogen worden, later wordt dat drie keer.

Vanaf 5 mei 2016 legt KLM op donderdag en zaterdag een Airbus A330-200 in vanuit Amsterdam naar Salt Lake City. Van daaruit kunnen passagiers dan overstappen op meer dan vijftig vluchten van Delta Air Lines naar andere steden in Noord-Amerika. Aan boord is er plaats voor 178 mensen in economy class, 35 in economy comfort en 30 in business class. Vanaf 4 juli komt er een derde wekelijkse vlucht op maandag.

Naast Salt Lake City voegt KLM ook nog een andere bestemming toe aan haar netwerk, al is dat iets dichter bij huis. In juli en augustus zal de maatschappij ook elke weekdag met een Boeing 737-700 naar Ibiza vliegen om de Transavia-vluchten vanuit Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam aan te vullen.