KLM groeit capaciteit komende zomer met 7 procent

KLM heeft vandaag het zomerschema bekendgemaakt. De maatschappij zal 7 procent meer capaciteit aanbieden ten opzichte van de zomer van 2023. Daardoor komt de maatschappij quasi op het niveau terecht van voor de coronacrisis.

In totaal zal KLM komende zomer 155 bestemmingen aanbieden waaronder 92 in Europa en 63 intercontinentale. Het intercontinentale netwerk van KLM kent een aantal frequentieverhogingen. Zo vliegt KLM vaker naar Jakarta in combinatie met Kuala Lumpur en naar Denpasar in combinatie met Singapore. De directe vluchten naar Osaka zijn hervat en naar Tokio Narita vertrekt weer een dagelijkse vlucht. Ook naar Taipei, Hong Kong, Montreal, Toronto en Los Angeles zet KLM extra frequenties in. De capaciteit naar Noord-Amerika zit momenteel boven het niveau van 2019. De wijzigingen in het aantal frequenties zijn onderdeel van het doorlopende proces waarin het netwerk wordt aangepast aan de marktomstandigheden en de beschikbare vliegtuigen en menskracht.

Vanaf maandag 1 april voert KLM weer een dagelijkse vlucht uit naar Tel Aviv. De vlucht wordt in elk geval tot en met 19 mei uitgevoerd met een tussenstop op Larnaca.

In Europa gaat KLM deze zomerdienstregeling naar een aantal bestemmingen vaker vliegen. In Scandinavië komt er een dagelijkse vlucht naar Billund en een naar Stavanger bij. In Groot-Brittannië gaat ze vaker naar Edinburgh, Newcastle, Glasgow en Southampton vliegen. Net zoals afgelopen winter blijft KLM in de zomer ook naar Marseille vliegen en komt er een dagelijkse vlucht naar Nice bij. In Polen komen er frequenties bij naar Krakow, Gdansk en Wroclaw. Ook naar het Tsjechische Praag gaat KLM vaker vliegen in de komende zomerdienstregeling. In Italië voegt KLM frequenties toe naar Bologna, Florence en Genua

Bron: KLM