Brussels Airport verwelkomt zeven procent meer passagiers

Brussels Airport kan 2015 zoals verwacht afsluiten met een nieuw passagiersrecord. Vorig jaar verwelkomde de luchthaven 23.460.018 passagiers. Dat is goed voor een stijging van zeven procent. Ook het vrachtverkeer steeg mooi mee.

“Brussels Airport heeft in 2015 een nieuw jaar gekend met een sterke passagiersgroei van 7%, waarmee de uitzonderlijke groei van 2014 (+15%) bevestigd werd. De groei vloeit voort uit het grote succes van het nieuwe aanbod van Brussels Airlines, uit de verdere ontwikkeling van de Star Alliance hub (onder meer met ANA) en uit de sterke groei van het low cost segment. Onze vrachtafdeling heeft in 2015 een uitzonderlijke groei van bijna 8% gekend dankzij de komst van 4 nieuwe cargomaatschappijen. De groei is des te opvallender omdat het luchtvrachtvervoer er in Europa weinig rooskleurig uitzag de laatste 12 maanden”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Brussels Airlines leverde de grootste bijdrage aan die groei. De maatschappij noteerde in 2015 een recordaantal van 7,5 miljoen passagiers, goed voor een stijging van 12,1 procent. De groei bij Brussels Airlines is vooral zichtbaar op het Europese netwerk (+12,9%) maar ook op het Afrikaanse netwerk (+9,3%). De vluchten naar New York en Washington zagen een groei van 1,6%. De bezettingsgraad nam toe naar 74,4 procent.

_MG_5865

Behalve Brussels Airlines droeg ook Ryanair bij aan de sterke toename van de passagiersaantallen. Vorig jaar vervoerde de maatschappij ongeveer 1,8 miljoen passagiers van en naar Brussel. Daarmee is ze de tweede grootste maatschappij op Brussels Airport.

Ook het vrachtverkeer, dat de voorbije jaren sterk afnam, is op de terugweg. Het vrachtvolume steeg met 7,8%. Vooral de stijging van het volvrachtvervoer (enkel vrachtvluchten exclusief DHL) was significant met een stijging van 18,1%. De laatste twee maanden lag dat volume wel een kwart lager dan 2014, voornamelijk door het vertrek van Ethiopian Cargo naar Maastricht.

Hieronder een gedetailleerd overzicht van de cijfers uitgegeven door respectievelijk Brussels Airport en Brussels Airlines:

Knipsel

Knipsel