Teheran veertiende nieuwe bestemming voor KLM in 2016

Vanaf 30 oktober vliegt KLM ook rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Teheran, in Iran. De route zal vier keer per week worden uitgevoerd en KLM gebruikt voor de nieuwe verbinding haar Boeing 777-200’s. Dat bevestigde de luchtvaartmaatschappij dinsdagavond.

Partnermaatschappij Air France kondigde in april al aan dat het terug naar Teheran zou vliegen en nu volgt dus ook KLM. In het verleden vlogen de Nederlandse als van juli 1991 tot en met april 2013 naar de Iraanse metropool met 16 miljoen inwoners. De maatschappij voert vanaf eind oktober 37 wekelijkse vluchten uit naar het Midden-Oosten. De vluchten naar Teheran houden wel bepaalde restricties in voor de vrouwen van het cabine- en vliegend personeel.

Vlucht KL0433 zal iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag om 17.40 uur vanuit Amsterdam vertrekken met aankomst om 01.20 uur ’s nachts (lokale tijd) in Teheran. De terugvlucht KL0434 vertrekt daar weer om 03.20 uur (lokale tijd) en komt de volgende ochtend om 06.45 uur aan op Schiphol. Op de 777-200 biedt KLM drie verschillende reisklassen aan: er zijn 34 stoelen in World Business Class, 40 stoelen in de Economy Comfort en 242 stoelen in economy.

Teheran is al de veertiende nieuwe bestemming die de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij dit jaar aankondigt. Eerder meldden ze al de heropstart van Miami en Colombo aan, en zal KLM voor het eerst ook naar Salt Lake City, Windhoek, Astana, Inverness, Genoa, Southampton, Dresden, Valencia, Dublin, Alicante en Ibiza vliegen. Die laatste twee steden werden wel al door dochter Transavia aangeboden.