TUI-groep introduceert nieuwe livery

Tijdens een promotie-evenement in Manchester dinsdag (24 april), kon Thomson Airways uitpakken met ‘haar’ Boeing 787 Dreamliner. Een exemplaar – dat weliswaar in de standaard Boeingkleuren gespoten was – bracht er een bezoekje aan de luchtvaartmaatschappij en de verzamelde pers in het kader van de wereldwijde ‘Dream Tour’. Het wordt de Britse tak van de groep die de eer krijgt om als eerste met de 787 te vliegen en dat zullen we geweten hebben ook.

Dit jaar bestaat Thomson Airways 50 jaar, dé ideale gelegenheid om haar nieuwste vlaggenschip aan de menigte te tonen. De head of training, captain Stuart Gruber, plantte de Dreamliner gracieus neer op de landingsbaan van Manchester Ringway Airport, waarna de pers uitgenodigd werd om een virtueel kijkje te nemen in de nieuwe cabine van de 787. Uit de foto’s leiden we af dat het interieur wordt gekenmerkt door donkerblauwe zetels, die met de lichtblauwe mood lighting geaccentueerd worden.


© TUI Travel

“Als derde grootste luchtvaartmaatschappij van het Verenigd Koninkrijk, is het voor ons belangrijk om als eerste Britse airline de Boeing 787 Dreamliner in ontvangst te nemen,” sprak managing director Chris Browne. “Vanaf het zomerseizoen van 2013 zullen we met de Dreamliner de vakantie-ervaring van onze klanten op een hoger niveau brengen”. Het is volgens Browne de bedoeling dat de reis naar hun bestemming het begin wordt van een droomvakantie voor alle Thomsonpassagiers.

Vanaf 1 mei 2013 zal Thomson Airways haar Dreamliner inzetten op vier regionale luchthavens: die van Manchester, Londen Gatwick, Glasgow en East-Midlands. “Door die regeling krijgen reizigers doorheen het Verenigd Koninkrijk de mogelijkheid om te genieten van de voordelen die het nieuwe toestel te bieden heeft,” klinkt het. In eerste instantie wordt de 787 ingelegd op routes naar Mexico en Florida, maar er zijn plannen om in de toekomst “het volledige potentieel aan vliegbereik te benutten”.


© TUI Travel

Een andere belangrijke onthulling was de nieuwe livery. Jammer genoeg bleef het voorlopig bij computerbeelden, maar het geeft ons een goed idee van hoe de toestellen er binnenkort zullen uitzien. De nieuwe kleuren worden gekenmerkt door een “nieuw en dynamisch golfconcept” en worden in de nabije toekomst het gemeenschappelijke gezicht van de TUI-maatschappijen Thomson Airways, TUIFly Nordic, Arkefly en het Belgische Jetairfly. Tezelfdertijd komen er ook nieuwe uniformen voor het cabinepersoneel.

Volgens TUI Travel werd de eigenheid van de groep behouden door de lichtblauwe kleur nog steeds in de nieuwe paint te verwerken en ook de gekende TUI-smile op de staart te laten staan. Er werden echter donkerblauwe ‘Dynamic Waves’ aan het ontwerp toegevoegd, die het geheel dynamischer moeten laten lijken. De nieuwe kleuren zullen op alle nieuw afgeleverde toestellen prijken en de rest van de vloot wordt binnen afzienbare tijd herspoten.


© TUI Travel

Na de annulering van tien bestellingen, heeft de TUI-groep nog dertien exemplaren van de 787 op order. Zeker één daarvan zou voor Jetairfly bestemd zijn en zou volgend jaar al in dienst komen.