Inauguratie bestemming Bangalore door Qatar Airways

Paris, FRANKRIJK – Qatar Airways heeft in het kader van haar ontwikkelingsstrategie voor 2010 haar eerste vlucht uitgevoerd naar Bangelore, een stad gelegen in het zuiden van India.

De vlucht QR226 is op 23 februari, na een directe nachtvlucht vanuit Doha, aangekomen in dit Indische equivalent van Silicon Valley. Bangelore, de hoofdstad van de staat Karnataka, is hiermee de eerste geïnaugureerde bestemming van de luchtvaartmaatschappij in 2010.

Bangelore, gelegen in het zuiden van India, wordt vaak beschouwd als het Indische Silicon Valley waar alle belangrijke spelers uit de informaticasector gevestigd zijn. De stad herbergt ook prestigieuze universiteiten en onderzoekscentra, evenals vele bedrijven uit de publieke sector actief op het gebied van luchtvaart, telecommunicatie of defensie. De vluchten tussen Doha en Bangelore zullen worden uitgevoerd met een Airbus A320, bestaande uit 12 zetels in Business Class en 132 zetels in Economy Class.

Door het toevoegen van Bangelore is de capaciteit van Qatar Airways in India nu gestegen tot 71 vluchten per week, verspreid over 11 steden: Delhi, Bombai, Chennai, Ahmedabad, Hyderabad, Trivandrum, Cochin, Kozhikode, en de recent toegevoegde bestemmingen Goa en Amritsar.

Akbar Al Baker, Algemeen Directeur van Qatar Airways, zegt: “Ik ben zeer verheugd over de opening van deze nieuwe strategische verbinding voor onze maatschappij die ons enerzijds in staat stelt de relatie tussen India en de staat Qatar te versterken en de bereikbaarheid van Bangelore met de rest van de wereld te vergroten en en anderszijds en nog groter aantal bestemmingen aan onze clientèle te kunnen bieden.”

Bangelore is de eerste van 6 nieuwe bestemmingen voorzien door Qatar Airways voor 2010: Kopenhagen (30 maart), Ankara (5 april), Tokio (26 april), Barcelona (7 juni) en binnenkort Sydney. Naast het openen van nieuwe bestemmingen, wil Qatar Airways ook een toename van de capaciteit op een groot aantal lijnen.

Professionals en passagiers die meer informatie wensen over hun reis of hun tickets willen reserveren voor één van de 86 huidige bestemmingen van de maatschappij, kunnen kijken op www.qatarairways.com of bellen (van maandag tot vrijdag, tussen 09.00 en 17.00 uur) op:

00800 80052800 Nummer voor de reisprofessionals (van vaste lijn naar vaste lijn) toegankelijk vanuit België.
02 511 85 30 Lokaal nummer vanuit België voor reservaties (prijs van een lokale oproep).

Over Qatar Airways:

Qatar Airways is één van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Zij bezit momenteel een vloot van 79 Airbus- en Boeing-toestellen en vliegt op 86 toeristische en zakelijke bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Zuid Azië, het Verre Oosten en Noord-Amerika.

De Economy Class van Qatar Airways is onlangs verkozen tot ‘Beste Economy Class ter wereld’ in het kader van de jaarlijkse Skytrax enquête, gebaseerd op de antwoorden van 16 miljoen reizigers. Naast 5 sterren voor haar servicekwaliteit, heeft Qatar Airways ook voor het zevende opeenvolgende jaar van Skytrax de onderscheiding ‘Beste boordpersoneel van het Midden-Oosten’ ontvangen en voor het vierde opeenvolgende jaar de onderscheiding ‘Beste luchtvaartmaatschappij van het Midden-Oosten’. Bezoek voor meer informatie www.qatarairways.com

Qatar Airways heeft de ambitie om in 2013 een vloot van 120 toestellen te bezitten, bijna een verdubbeling van het huidige aantal. Momenteel heeft het bedrijf meer dan 200 toestellen in bestelling met een waarde van meer dan 40 miljard dollar; 80 Airbussen A350, 24 Airbussen A320, 60 Boeings 787 en 32 Boeings 777. Deze toestellen zijn in levering sinds november 2004. De luchtvaartmaatschappij is één van de klanten van de Airbus A380 ‘super jumbo’ met 5 vaste bestellingen voorzien vanaf 2012, zodra de nieuwe internationale luchthaven van Doha operationeel zal zijn. Bezoek voor meer informatie www.ndiaproject.com