Qatar airways lanceert TGVAIR programma

Parijs, FRANKRIJK – Dankzij een akkoord met de SNCF, de Franse spoorwegen, in het kader van het tgvair programma, is Qatar Airways van nu af aan bereikbaar bij vertrek uit 17 Franse steden, waaronder de stations Champagne, Lille, Lorraine en Strasbourg.

Passagiers kunnen op die manier hun vlucht met vertrek uit Parijs gemakkelijker bereiken en reizen naar 52 van de 86 bestemmingen die deel uitmaken van het netwerk van Qatar Airways in het Midden Oosten, India, Afrika, de Indische Oceaan, Azië en Australië.

Deze verbindingsmogelijkheden worden aangeboden tussen de stations van Angers, Bordeaux, Champagne, Le Mans, Lille, Lyon, Lorraine, Marseille, Montpellier, Nantes, Nîmes, Poitiers, Rennes, St Pierre des Corps, Strasbourg, Toulon en Valence, en het TGV station van de luchthaven Roissy Charles de Gaulle (gelegen in de ‘aérogare 2’). Reizigers nemen vervolgens de trein CDGVAL (die om de 4 minuten vertrekt) tot aan de Terminal 1 waar ze kun bagage aan de balie van Qatar Airways kunnen inchecken (minimaal 60 minuten voor vertrek van de vlucht).

Met dit nieuwe programma biedt Qatar Airways aan Belgische reizigers een nieuwe mogelijkheid om toegang te krijgen tot het netwerk van de luchtvaartmaatschappij. Reizigers in de Benelux hebben meerdere verbindingsmogelijkheden bij vertrek vanuit Brussel, Amsterdam of Luxemburg via Londen, Parijs en Frankfurt.

Reserveren voor het volledige treintraject en de internationale vlucht van Qatar Airways kan rechtstreeks op de website www.qatarairways.com of tot 4 dagen voor vertrek in reisbureaus.

Tgvair vergemakkelijkt de reiservaring van passagiers (het TGV ticket en de instapkaart kunnen opgehaald worden tot 20 minuten voor vertrek van de trein aan het tgvair-loket) en garandeert hun aankomst. Zelf in geval van storingen bij de heen- of terugreis, is de reis tot eindbestemming gegarandeerd.

Qatar Airways behoudt eveneens coherentie in haar serviceaanbod. Zo reizen passagiers uit de Economy Class in de 2de klasse in de TGV en reizen Premium en Business Class passagiers in de 1ste klasse.

Professionals en passagiers die meer informatie wensen over hun reis of hun tickets willen reserveren, kunnen kijken op www.qatarairways.com of bellen (van maandag tot vrijdag, tussen 09.00 en 17.00 uur) naar: