Nieuwe ‘leisure’ check-in rijen geopend op BRU

Sinds vandaag, 30 maart, heeft Brussels Airport er een tweede departure hall bij. Die werd voor de gemakkelijkheid departure hall 2 gedoopt. De nieuwe vertrekhal bevindt zich in het gerenoveerde luchthavengebouw. Dat gebouw stamt uit 1958 en ligt naast de huidige, algemeen gekende vertrekhal. Het originele gebouw is van vloer tot plafond gestript en vanbinnen helemaal opnieuw opgebouwd. Er zijn hoge witte plafonds, een grijswitte granietvloer én hagelwitte check-in balies. Het project kostte ettelijke miljoenen. Brussels Airport wenst liever geen exact bedrag te plakken op de kostprijs van deze renovatie, maar benadrukt dat het kostenplaatje binnen de perken bleef omdat het niet om nieuwbouw gaat.

De nieuwe check-in hall werd afgelopen week uitvoerig getest. Er werd begonnen met de check-in van 1 vlucht. Nadien gebeurde er de simultane check-in van 2 vluchten. Dat werd zo opgebouwd om de coördinatie van de verschillende diensten te kunnen testen. Die cöordinatie moet optimaal zijn om de check-in hall te kunnen runnen. Zo moeten de infoschermen de juiste informatie geven, moet de bagage op de juiste banden terechtkomen,… De testperiode werd met succes afgesloten. De eerste echte test wordt echter de paasperiode die dit weekend start.

departure hall 2 beschikt momenteel over één check-in eiland met twee check-in rijen: rij 11 voor Thomas Cook en rij 12 voor Jetair. Het gebruik van de check-in desks is echter niet exclusief beperkt tot Jetair of Thomas Cook. Op rustige momenten kunnen ook lijnvluchten gebruik maken van de check-in hall.

Nog voor het zomerseizoen zal de hal iets groter worden dankzij de komst van check-in rij 14. Rij 13 wordt bewust overgeslagen in verband met bijgeloof.
Deze vernieuwde hal richt zich vooral op de leisure maatschappijen ofwel de zogenaamde charters. Thomas Cook en JetairFly hebben hun intrek genomen in deze hall en de ticketbalie van laatstgenoemde maatschappijen bevindt zich vanaf heden ook in deze hall. Dus niet langer in dat donkere hoekje achterin departure hall 1.

Aan die check-in balie stoorden passagiers zich meer dan ééns aan de lange wachtrijen, rondlopende kinderen en hopen bagage. Daar word nu komaf mee gemaakt dankzij de leisure hall, die volledig op maat is van de doorsnee charter reiziger. De hall is aangepast aan de eisen van gezinnen met kinderen, en oudere passagiers. Ze ligt op een steenworp van Parking 3 én de shuttlebussen van de touroperators kunnen naast het gebouw parkeren. Zo wordt de wandelafstand tot een minimum beperkt. Ook zijn er betere sanitaire voorzieningen, afgestemd op kinderen en baby’s. Voor de kleinsten onder ons is er een speeltuin aanwezig, en er zijn ook voldoende banken geplaatst in de hall die ervoor zorgen dat mensen kunnen rusten.

Naar eten toe zijn er op dit moment wel nog geen eigen horecazaken. Het is echter wel de bedoeling dat die er binnenkort komen.
“We zijn blij dat we niet langer achteraan in departure hall1 zitten. Het is daar eigenlijk te donker en ietwat onaangenaam voor onze klanten” aldus Baptiste van Outryve, woordvoerder bij Thomas Cook. “Onze vakantiegangers appreciëren deze nieuwe, open én lichte ruimte. Het inchecken gebeurt aangenamer en rustiger. Tijdens de testperiode hebben we bijvoorbeeld opgemerkt dat papa rustig aan het inchecken is, terwijl mama zich even met de kinderen bezig houdt in de kleine speeltuin. Wij zijn meer dan tevreden met deze eigen ruimte.”

Brussels Airport liet tijdens de persvoorstelling tenslotte ook trots weten dat zowel passagiers als cargo aantallen terug aan een klim begonnen zijn.