Tips waarom je best nu reeds je skivakantie reserveert

Gent, woensdag 18 augustus 2010. De wintersportbrochures van Thomas Cook liggen al sinds begin juli in de rekken bij de reisagent. De echte wintersportfanaten boeken immers alsmaar vroeger, dat merkt Thomas Cook nu al uit de verkoopcijfers.

De vakantieperiodes vallen komende winter niet samen met die van onze buurlanden. Dat is altijd goed nieuws voor de portemonnee en de drukte op de pistes. Thomas Cook merkt een stijgende vraag voor enkele specifieke afreisdata.

In België vangt de kerstvakantie later aan dan in Frankrijk en Nederland. Hierdoor zijn de prijzen in de 2de week van de kerstvakantie opmerkelijk goedkoper dan vorige winter. Deze vakantieperiode is dan ook al heel in trek bij de Belgen merkt Thomas Cook uit het boekingsgedrag.

Ook de krokusvakantie belooft minder druk te worden ter plaatse. Zowel de Fransen als de Nederlanders hebben deze vakantie al achter de rug vóór de Belgen. Je ziet dit ook aan de prijzen. De aankomsten vanaf 5 maart 2011 (krokusvakantie) zijn goedkoper dan aankomsten tussen 19/2-5/3/11.

Nog een populaire vakantieperiode om te skiën is Pasen. De paasvakantie valt volgend jaar heel laat. Dit betekent dat je moet uitwijken naar sneeuwzekere gebieden met bergtoppen hoger dan 2.000 m. De 2de week van de paasvakantie wordt zelfs aangeraden om te kiezen voor skigebieden met bergtoppen boven 2500m. Vooral op deze bestemmingen ziet Thomas Cook het aantal reservaties fel stijgen. Wie de eerste week van Pasen (9-16 april) een skivakantie plant wacht best niet meer lang om te reserveren. Het aanbod in de sneeuwzekere skigebieden is immers beperkt.

Dit jaar is dus het wintersportjaar bij uitstek om goedkoper te skiën tijdens populaire vakantieperiodes, zoals krokus , Pasen of 2de week kerstvakantie.
Bij Thomas Cook vroeg boeken (voor 1 oktober) betekent genieten van gratis skimateriaal voor de 4de persoon en van 50 euro vroegboekkorting op een selectie van hotels bovenop de andere kortingen en voordelen vermeld in de brochure.
Verschillende hotels in de brochure bieden zelfs gratis skipassen aan!