Etihad Regional van start in juni 2014

Etihad Airways heeft een ‘nieuwe’ luchtvaartmaatschappij opgericht: Etihad Regional. De in Abu Dhabi gevestigde maatschappij koopt een derde (33,3%) van de aandelen van de Zwitserse regionale maatschappij Darwin Airlines. Die maatschappij zal haar huidige merknaam zien verdwijnen voor het nieuwe Etihad Regional.

Na de aankoop van aandelen in Air Berlin, Air Serbia en Aer Lingus zet Etihad haar Europese expansie voort. Met Etihad Regional start Etihad voor het eerst een regionale maatschappij. Die heeft als doel om secundaire Europese bestemmingen te verbinden met belangrijke Europese steden waar Etihad op vliegt om zo de aansluiting naar het wereldwijde netwerk van Etihad te kunnen maken.

Het Zwitserse Darwin heeft als hoofdkwartier Lugano en heeft haar grootste basis op de luchthaven van Genève. Met een vloot van tien Saab 2000’s vliegt Darwin naar 21 bestemmingen in Europa. Etihad zal dat netwerk nu uitbreiden. Volgend jaar zouden er achttien nieuwe bestemmingen bijkomen, waaronder ook naar vijf belangrijke Europese bestemmingen van Etihad: Amsterdam, Parijs, Düsseldorf, Belgrado en vanaf juni ook Zürich. Via Düsseldorf, Zürich en Berlijn zal er aansluiting zijn op het netwerk van Air Berlin en via Belgrado op dat van Air Serbia.

De toestellen zullen in de kleuren van Etihad worden geschilderd met op de romp ‘Etihad Regional’. Vannachter zal op de staart deels het Etihad-logo prijken alsook de Zwitserse vlag. Onderaan de staart zal er ‘Operated by Darwin Airlines’ vermeld worden.

Darwin werd in 2003 opgericht en zal door de samenwerking met Etihad fors kunnen groeien. Hoeveel vliegtuigen er in de toekomst zouden bijkomen is niet bekend.