Jet Airways vanaf mei dagelijks naar Parijs

Jet Airways zal vanaf 14 mei een dagelijkse vlucht uitvoeren tussen Mumbai en Parijs CDG. Dat maakte de maatschappij vandaag officieel bekend. De Franse hoofdstad wordt hiermee de derde Europese bestemming voor Jet Airways na Brussel en Londen.

Vanaf 14 mei zal vlucht 9W124 dagelijks aankomen in Parijs om 17:50 vanuit Mumbai en als 9W125 terug vertrekken om 21:10. In tegenstelling tot de vlucht van en naar Brussel gaat het dus om een avondvlucht. De in twee klassen geconfigureerde A330-200 zal de route uitvoeren. Parijs CDG wordt de derde Europese luchthaven waar Jet Airways actief is. Eerder vloog de maatschappij ook al naar Milaan, maar die vluchten werden vorig jaar stopgezet.

“De opening van de lijn Parijs-Mumbai is een nieuwe stap voor de internationale ontwikkeling van Jet Airways. Het is de zesde dagelijkse vlucht die we uitvoeren in Europa. Jet Airways positioneert zich hiermee als één van de maatschappijen met de meeste directe vluchten tussen het Europees continent en India”, bevestigt Emmanuel N. Menu, Vice President Europe Continental voor Jet Airways.


© Yannick De Bel

Voor de Jet Airways-vluchten van en naar Brussel vormt de nieuwe lijn naar Parijs wel eigen concurrentie. Jet Airways heeft namelijk al enkele jaren een overeenkomst met zowel Brussels Airlines als met Thalys. Passagiers kunnen nu in Brussel overstappen op een Brussels Airlines-vlucht naar Parijs CDG of een rechtstreekste Thalys nemen vanaf Brussels Airport naar Parijs. Vanaf 14 mei zal dit voor de vluchten van en naar Mumbai niet meer mogelijk zijn.